Mest uitrijden moet vanaf 1 februari

LTO Noord-leden met een tekort aan mestopslag door de vele neerslag van afgelopen zomer willen dat ze vanaf 1 februari 2012 hun mest uit kunnen rijden. Dat blijkt uit de mestinventarisatie van de land- en tuinbouworganisatie.

Mest+uitrijden+moet+vanaf+1+februari
© Nieuwe Oogst

De leden vinden dat LTO zich hard moet maken om op 1 februari 2012 te kunnen starten met het uitrijden van mest. Ook willen ze soepelere regels voor het realiseren van extra mestopslag en voor het salderen van voorraden en bemonsteren.

Argument bij voorraadmiddeling (saldering) van mest over de jaren is dat er dit jaar te weinig mest is aangewend. Met het oog op de bodemvruchtbaarheid moet dat verschil komend jaar worden aangevuld. LTO Noord gaat met de punten aan de slag.

Enquête

LTO stuurde begin oktober een enquêteformulier naar de afdelingen met het verzoek leden te vragen of zij problemen krijgen met de mestopslag. Door het natte weer in augustus en september zijn de mestputten niet overal leeg gereden.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer