Winterswijk Oost wil snelle herverkaveling

Stuurgroep Herinrichting Winterswijk Oost start met de voorbereidingen voor een nieuwe, snelle aanpak voor herverkaveling, die per deelgebied maximaal een jaar duurt.

De landinrichting in Winterswijk lag in feite stil. Er was te weinig grond beschikbaar voor realisatie van de plannen voor nieuwe natuur en verbetering van de landbouwstructuur.

Nu de rijksoverheid minder geld beschikbaar stelt voor nieuwe natuur in Nederland, gaat ook de claim op nieuwe natuur in Winterswijk Oost omlaag. Daardoor is het landinrichtingsplan alsnog uitvoerbaar.

Landinrichtingsplan

Provincie Gelderland is akkoord met het starten van de voorbereidingen voor een snelle verkaveling. De komende 3 maanden actualiseert de stuurgroep het landinrichtingsplan, waarin de bijdragen van provincie, waterschap en gemeenten worden vastgelegd.

Bedoeling is het ruilplan volgens een nieuwe methode te ontwikkelen. Deze manier van herverkavelen is op vrijwillige basis en heeft een doorlooptijd van slechts 1 jaar per deelgebied.

Startavonden

In de maanden voor de zomer zijn er bijeenkomsten en individuele gesprekken met alle grondeigenaren en grondgebruikers. Na de zomer zijn er startavonden, waar grondeigenaren en grondgebruikers hun mening kunnen geven over de voorgestelde aanpak.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer