Zuid-Holland schrapt inpassingsplan Zuidoord

Polder Zuidoord blijft definitief boerenland. Een meerderheid van Provinciale Staten heeft vandaag het inpassingsplan voor polder op Voorne-Putten ingetrokken.

Alleen PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren stemden tegen.

De Raad van State vernietigde later vandaag het inpassingsplan. Met de uitspraak van de Raad van State en het besluit van Provinciale Staten blijft de polder agrarisch.

Het inpassingsplan maakte waterrijke natuur in de polder mogelijk. Nadat staatssecretaris Henk Bleker (EL&I) had laten weten dat natuurontwikkeling in Zuidoord niet nodig is voor het halen van de internationale doelen, stelde het provinciebestuur voor het inpassingsplan in te trekken.

Strijd

Polder Zuidoord was onderdeel van Deltanatuur (EHS). Gesteund door de lokale bevolking en gemeente Bernisse heeft www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1615582&h='Eindelijk klaar' met natuurplan Zuidoordakkerbouwer Johan van Beek jarenlang gestreden om zijn 67 hectare grote polder agrarisch te houden. Hij is samen met zijn ouders eigenaar van de polder.

Het CDA Zuid-Holland is blij dat de plannen van de baan zijn. Statenlid Ton van der Stoep: 'Dit geeft de ruimte om de blik op de toekomst te richten en om samen met regionale partners op zoek te gaan naar minder kostbare en minder ingrijpende alternatieven.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer