Geen truckparking op landbouwgrond Duiven

LTO Noord-afdeling De Liemers blijft tegen aanleg van een truckparking buiten het zoekgebied van het bedrijventerrein Centerpoort-Noord in Duiven.

De afdeling reageert hiermee op het ontwerp Bestemmingsplan Truckparking Centerpoort-Noord van gemeente Duiven. De afdeling had juni vorig jaar een gesprek met de gemeente. Die bood compensatiegrond aan met een landbouwkundige bestemming.

LTO Noord-afdeling De Liemers wil geen pachtgrond ter compensatie. 'Vast blijft staan dat Duiven buiten het zoekgebied is gegaan', stelt de afdeling. 'De oppervlakte is niet van belang. Er is sprake van overschrijding van het gebied en aantasting van kostbare grond met agrarische bestemming.'

Bestaande terreinen

LTO vindt dat gemeente Duiven eerst bestaande terreinen moet benutten voor aanleg van de truckparking. Alternatieven zijn er wel binnen de gemeente, maar vragen aanpassingen op andere gebieden zoals ontsluiting.

Volgens LTO heeft Duiven wel grond ter beschikking op industrieterreinen, maar de gemeente wil deze niet uitgeven voor de parkeerplaats van vrachtwagens vanwege de kosten-opbrengsten verhoudingen. De grond zou hiervoor te duur zijn.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer