Duiker Pijnacker kapot

Een kapotte oude, houten duiker bij de Nieuwkoopseweg in Pijnacker zorgt momenteel voor de nodige overlast. Het hoogheemraadschap van Delfland verstevigt daar momenteel de kades.

De duiker loopt onder het water 'de binnenboezem' door. Doordat de duiker kapot is, loopt het water uit de binnenboezem via de duiker een lagergelegen polder en poldersloot in.

Vanuit deze polder kan het water worden weggepompt. Om het weglopen van het water uit de binnenboezem te stoppen, is een stuk van dit water inmiddels afgedamd. Op een klein laagje water na, wat hier in blijft staan vanwege de aanwezige vissen, is dit gedeelte van de binnenboezem nu leeg.

Zand en klei

De kade van de binnenboezem wordt vandaag gestabiliseerd met 400 kuub zand. Dit gebeurt uit voorzorg. Doordat de kade in het afgedamde gedeelte geen waterdruk meer krijgt, kan de kade instabiel worden. Gisteravond verstevigde Delfland de kade al met klei.

Delfland gaat de kapotte duiker afdammen zodat de afdamming in de binnenboezem weer kan worden opgeheven. Dit is beter voor de kwaliteit van de dijken langs de binnenboezem. Deze moeten niet te lang zonder waterdruk zijn.

De Nieuwkoopseweg is deels uit voorzorg afgezet om eventuele verzakkingen door zwaar vrachtverkeer te voorkomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer