Chemie-Pack wil meer tijd Onderzoeksraad

Chemie-Pack in Moerdijk voert vandaag een kort ding tegen de Onderzoeksraad voor Veiligheid bij de rechtbank in Den Haag.

De bedrijfsleiding wil meer tijd om te kunnen reageren op het conceptrapport dat de onderzoeksraad maakte over de enorme brand bij het bedrijf op 5 januari vorig jaar.

Het lukte vanwege de feestdagen en verschillende andere juridische procedures niet om binnen de tijd te reageren op een dik rapport waar een jaar aan gewerkt is, legde advocaat Robert van 't Zelfde van Chemie-Pack eerder uit.

Directe aanleiding

De Onderzoeksraad voor Veiligheid deed onderzoek naar de directe aanleiding en de achterliggende oorzaken van de brand. Ook keek de raad naar de rol, de voorbereiding en de uitvoering van de hulpverlening. De standaardtermijn om te reageren op een conceptrapport is 4 weken.

Chemie-Pack kreeg vanwege de feestdagen een week uitstel, liet een woordvoerster van de onderzoeksraad eerder weten. De deadline is vastgesteld op 10 januari. Publicatie van het onderzoek staat gepland aan het eind van de maand.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

Meer weer