Aantal faillissementen stijgt licht

In de land- en tuinbouwsector gingen volgens cijfers van het CBS tot en met het derde kwartaal bijna 100 bedrijven failliet; veruit de meeste in de tuinbouwsector. Dit is ongeveer gelijk aan dezelfde periode in 2010.

Cijfers over het laatste kwartaal van 2011 heeft het CBS nog niet beschikbaar.

Uit de cijfers die www.faillissementsdossier.nl/nieuws/2646/lichte-stijging-aantal-faillissementen.aspx faillissementsdossier.nl vandaag bekend heeft gemaakt blijkt dat het aantal faillissementen in 2011 licht is gestegen. In totaal gingen 10.151 bedrijven en personen bankroet tegen 10.064 in 2010. Flevoland, Limburg en Friesland staan bovenaan qua aantallen faillissementen.

Opvallend is de toename van het aantal failliete bedrijven in de tweede helft van het jaar met maar liefst 6%. 'In het 2e semester is er altijd wel een toename van faillissementen, maar een toename van 6% is wel erg veel', zegt Marcel van den Berg van faillissementsdossier.nl. Hij gaat ervan uit dat het aantal faillissementen door de recessie ook in 2012 zal blijven stijgen.

De onroerendgoedsector kreeg het over geheel 2011 het zwaarst te verduren. Het aantal failliete vastgoedbedrijven – verhuurders, besloten beleggingsfondsen en makelaars - steeg met 31%.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer