Energie Investeringsaftrek uitgebreid

Agentschap NL heeft de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor 2012 uitgebreid met 12 nieuwe technieken. De energielijst bevat nu 160 investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Op de lijst staan alle investeringen die in aanmerking komen voor de EIA. Elk jaar actualiseert de overheid de Energielijst, vanwege innovaties in de markt en ontwikkelingen op het gebied van normen en keurmerken. Het bedrijfsleven heeft ook voorstellen voor aanvullingen en wijzigingen ingediend.

Nieuw op de lijst is onder meer het koelen van vrachtwagens door het verdampen van vloeibare CO2, dat als afvalproduct in de industrie vrijkomt.

Warmtekrachtinstallaties

De EIA verdwijnt echter voor warmtekrachtinstallaties met een zuigermotor, die worden toegepast in tuinbouwkassen. Duurzame opties als bijvoorbeeld ketels gestookt met biomassa of warmtekrachtinstallaties op biogas komen wel in aanmerking voor de EIA. Ook kan het vervangen van een oude warmtekrachtinstallatie door een nieuwe worden gemeld en kan EIA ontvangen worden indien de verbetering in energie-efficiëntie voldoet aan de besparingsnormen.

Vanaf 1 januari kunnen ondernemers investeringen digitaal indienen via het eLoket van Agentschap NL. Als een investering voor EIA in aanmerking komt, mag 41,5% van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst. Bij een winstbelasting van 25%, krijgt een ondernemer 10% van het investeringsbedrag terug van de fiscus.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer