Agribulk Rotterdam groeit

Agribulk was dit jaar een van de grootste groeiers in de Rotterdamse haven. De overslag groeide in totaal 8% ten opzichte van 2010. In totaal werd in de haven 433 miljoen ton goederen overgeslagen.

De aanvoer van goederen groeide met 0,8% tot 308 miljoen ton en de afvoer steeg met 0,7% tot 126 miljoen ton. Dat maakte het Havenbedrijf Rotterdam vandaag bekend.

De grootste groei zat naast agribulk in de overslag van containers en kolen. De behandeling van containers steeg met 10%. De overslag van ijzererts en schroot, ruwe olie en minerale olieproducten liep dit jaar terug.

Tegenvallende economie

Haventopman Hans Smits is positief over de cijfers. 'Ondanks de tegenvallende economie en de sinds november weggevallen groei van de overslag in de haven, is het de negende keer in 10 jaar dat we groei kunnen noteren.' De overslag bedroeg in 2010 430 miljoen ton. Dat is een stijging van 11% ten opzichte van het crisisjaar 2009.

Smits toonde zich optimistisch over de toekomst. De haventopman spreekt zijn vertrouwen uit in de wereldhandel en de Duitse industrie. Beide zijn van grote invloed op de Rotterdamse overslagcijfers. Hij verwacht in 2012 de groei vast te kunnen houden.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer