Romijn voorzitter LTO Melkveehouderij

Kees Romijn (44) uit Langerak is door het federatiebestuur van LTO Nederland deze week benoemd tot voorzitter van de landelijke vakgroep LTO Melkveehouderij. Hij is aangesteld voor een periode van 4 jaar.

Romijn+voorzitter+LTO+Melkveehouderij
© Frank de Roo

Romijn was, nadat hij onlangs LTO Noord-vakgroepvoorzitter werd, door de vakgroep zelf voorgedragen. De Zuid-Hollandse melkveehouder nam de functie van voorzitter al tijdelijk waar na het vertrek van Siem Jan Schenk. Die werd enkele maanden geleden algemeen voorzitter van LTO Noord.

Maatschappelijke waardering

De nieuwe vakgroepvoorzitter ziet het als één van zijn grote uitdagingen om de bedrijfsontwikkeling en schaalvergroting in de melkveehouderij hand en hand te laten gaan met maatschappelijke acceptatie: 'Onze sector wordt goed gewaardeerd en dat willen we graag zo zien te houden'.

Romijn is gehuwd en heeft 2 kinderen. Samen met zijn vrouw Cora heeft hij een melkveehouderijbedrijf van 55 hectare met 90 melkkoeien. Hij is als belangenbehartiger voor de melkveehouderij al actief sinds 2001.

Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt

Via het toenmalige WLTO-bestuur werd hij lid van vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland. Daarvoor was hij onder meer 6 jaar voorzitter van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer