nVWA gedoogt spleetbreedte

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) zorgt tijdens de controles voor verwarring door zich kritisch uit te laten over spleetbreedtes van 20 millimeter. Niet terecht, zegt Annechien ten Have van LTO Varkenshouderij.

In haar www.ltonoord.nl/weblog_AnnechientenHave-Mellema weblog refereert Ten Have aan de toezegging die de Europese Commissie in februari 2011 deed. Toen heeft EC besloten in te stemmen met een spleetbreedte van 20 millimeter voor roostervloeren in combinatie met 40 % dichte vloer.

Vleesvarkenbedrijven met halfroostervloeren en roosters met 20 millimeter spleetbreedte hoeven deze dus niet voor 2013 aan te passen. De wettelijke bekrachtiging van de spleetbreedteafspraak wordt over een paar maanden geregeld in het Varkensbesluit. 'Tot die tijd wordt er bij controles al uitgegaan van de afspraken die met de EU zijn gemaakt', aldus Ten Have.

Extra controles nVWA

Veel varkensbedrijven hebben de afgelopen maanden bezoek gehad van de nVWA waarbij de autoriteit extra controleerde op dierwelzijn. 'Doe wat je zegt. Laat zien dat we een betrouwbare sector zijn', zegt Ten Have.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer