VVD: hervorm natuurbeleid

Provincie Zuid-Holland moet er werk van maken om het natuurbeleid ingrijpend te hervormen, vindt de VVD. De liberalen willen dat er een einde komt aan het structureel te laag begroten van aankoop, inrichting en onderhoud van natuurgebieden.

De VVD ziet 2 mogelijkheden voor het natuurbeleid: heel veel geld erbij of efficiënt hervormen. In deze tijd kiest de partij bewust voor de tweede optie. Statenlid Arie-Pieter Noordermeer: 'Het was in het verleden soms bijna een Griekse manier van begroten. Dat moet echt veranderen.'

De VVD hoort bij de meerderheid in Zuid-Holland die instemde met het akkoord over decentralisatie van het natuurbeleid. Noordermeer plaatst niettemin een paar kanttekeningen. Zo wil hij onder meer dat de provincie met reële kosten gaat werken.

Beheer en onderhoud

Daarnaast vindt hij dat het beheer en onderhoud van de bestaande gebieden op orde moet zijn, voor er nieuwe gebieden worden gekocht.

Volgens de VVD moet de provincie een herkenbare visie op natuur ontwikkelen en duidelijke natuurdoelen vaststellen. Noordermeer: 'Het moet voor iedereen duidelijk zijn waar de provincie de komende jaren voor gaat.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer