Mogelijke komst MRSA-vereniging

Er komt mogelijk een belangengroep van dragers van de MRSA-bacterie. De vereniging moet bijdragen aan een goede communicatie rond en een menselijke behandeling van mogelijke MRSA-dragers in ziekenhuizen.

Dat kwam woensdag naar voren tijdens het symposium ‘Ik ben MRSA-vrij’ op het ZLTO-kantoor in Den Bosch. Dierenarts Manon Houben pleitte hiervoor en kreeg de handen op elkaar.

De bacterie komt relatief veel voor onder varkens- en kalverhouders. Uit een enquête onder veehouders en dierenartsen bleek dat ziekenhuizen wisselend omgaan met mogelijke dragers van de bacterie.

Geen hand

Terwijl het ene ziekenhuis niet eens vraagt of iemand varkens- of vleeskalveren houdt, gaat de ander juist erg ver. ‘Sommige artsen weigeren een hand te geven wanneer iemand drager kan zijn’, zegt Houben.

Uit de enquête kwam naar voren dat veel veehouders best begrip hebben voor eventuele maatregelen, mits ze goed worden uitgelegd. 'Hier ontbreekt het vaak aan’, aldus Houben. ‘Ook mist nogal eens een menselijke benadering van patiënten door ziekenhuizen. Een belangenvereniging is hiervoor hard nodig.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer