Melkveehouders NOP delen Chocomel uit

De melkveehouders in de Noordoostpolder (NOP) delen zaterdag 24 december warme Chocomel uit bij het Glazen Huis in Emmeloord. De opbrengst is bestemd voor de actie Serious Request van 3FM.

Dit jaar wordt in Emmeloord voor het eerst een Glazen Huis gehouden. Glazenhuis Noordoostpolder is de Flevolandse variant van Serious Request. De werkgroep, ontstaan op initiatief van de LTO Noord-afdeling Noordoostpolder, vraagt melkveehouders een bijdrage aan deze actie.

Komende woensdag sluiten de 3 dj's zich tot Kerst op in het Glazen Huis in de Lange Nering in Emmeloord. 'We vragen alle melkveehouders in de NOP een bijdrage', vertelt Nicolo Plomp, bestuurslid van LTO Noordoostpolder. 'Daarmee kopen we onder andere Chocomel in om uit te delen. We verkopen dus niet, maar als mensen iets willen doneren voor Serious Request dan is dat natuurlijk mogelijk.'

'Als veehouders proberen we minimaal een euro per geschonken beker en verstrekt pakje Fristi voor de allerkleinsten, af te dragen aan genoemde actie. Op deze manier willen we het imago van de melkveehouderij verbeteren', zegt Plomp.

Bijdragen

Naast het vragen van een bijdrage van melkveehouders heeft de werkgroep ook bedrijven benaderd die de melkveehouders in de NOP als klant hebben. Enkelen hebben al een financiële bijdrage toegezegd.

De zaterdag voor Kerst hebben de melkveehouders van 11 tot 15 uur een marktkraam vlakbij het Glazen Huis. Bij een soortgelijke actie in 2009 brachten de melkveehouders uit de NOP bijna € 1400 bijeen voor Serious Request.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer