Tex Gunning commissaris bij RFC

Tex Gunning is vandaag benoemd tot lid van de raad van commissarissen van zuivelonderneming Royal FrieslandCampina (RFC).

Gunning (61) is momenteel bestuurslid bij AkzoNobel. Tevens is hij lid van de raad van commissarissen van TNT Express. Eerder heeft hij verschillende managementfuncties vervuld bij Unilever en Vedior. Gunning is de opvolger van Rob ter Haar, die als commissaris statutair aftredend en niet herbenoembaar is.

De raad van commissarissen van FrieslandCampina bestaat uit 13 leden. 9 van de leden zijn lid van het bestuur van FrieslandCampina en 4 leden zijn externe commissarissen. Eerder is al bekendgemaakt dat Sjoerd Galema en Hans Stöcker in het bestuur van FrieslandCampina zitting nemen. Zij volgen Kees Wantenaar en Jorrit Jorritsma op, die statutair aftredend en niet herbenoembaar zijn.

Stoelendans

Piet Boer is, in opvolging van de aftredende Kees Wantenaar, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van RFC. In die stoelendans is Jan Uijttewaal gekozen als nieuwe vicevoorzitter van de raad van commissarissen en het bestuur van de coöperatie. Hij volgt daarmee Piet Boer op. Peter Elverding is herbenoemd als lid van de raad van commissarissen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer