Eerste Kamer buigt zich over rituele slacht

De Eerste Kamer buigt zich vandaag over het voorstel waarmee Marianne Thieme van de PvdD een einde wil maken aan onverdoofde - rituele - slacht.

Door een uitzondering in de wet mogen joodse en islamitische slagers nu nog slachten zonder de dieren eerst te bedwelmen. Thieme en een meerderheid in de Tweede Kamer willen daar vanaf, omdat de dieren hierbij extra pijn en stress hebben.

VVD, PvdA, PVV, SP, D66, GroenLinks en PvdD in de Tweede Kamer willen dat er alleen nog zonder verdoving wordt geslacht als daarbij niet meer dierenleed optreedt dan bij gewone slacht.

Godsdienst

CDA, ChristenUnie en SGP daarentegen vinden dat met een verbod op ritueel slachten aan de vrijheid van godsdienst wordt getornd. Zij vinden dat het dierenwelzijn bij de slacht ook op andere manieren is te verbeteren.

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker zei eerder dat hij het aannemelijk vindt dat dieren die zonder verdoving worden geslacht, pijn en stress ervaren. Maar hij weet nog niet of hij daarom een verbod op onverdoofd slachten wil. Het kabinet komt later met een standpunt.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer