Redding Zegveld 'lukt'

De omvorming van melkveeproefboerderij Zegveld tot een kennis en expertisecentrum voor de Westelijke Veenweiden gaat zeker lukken.

Dat zei Utrechts gedeputeerde Bart Krol gisteravond tijdens een bijeenkomst van LTO Noord-afdelingen Noord-West Utrecht en Woerden in Zegveld.

'De betrokken partijen moeten in staat zijn centrum te behouden. Hier kunt u buiten uw erf, zonder risico, zaken uitproberen die voor het veenweidegebied van belang zijn', stelde Krol.

Geld

Zegveld, onderdeel van Wageningen Universiteit, zou vanwege bezuinigingen moeten verdwijnen. LTO Noord, de 3 westelijke provincies en andere partijen zijn al een jaar bezig om Zegveld in de been te houden.

Het voortbestaan van Zegveld, hangt af van geld. Naast voldoende projecten, moet de jaarlijkse exploitatie van de melkveetak worden bekostigd. Het gaat om tonnen.

Projecten

Het idee is om van Zegveld een kennis- en innovatiecentrum voor de melkveehouderij in West-Nederland te maken. Voorwaarde is wel dat er voldoende projecten op stapel staan om de proefboerderij draaiende te houden. Daarvoor komt een innovatieagenda.

Gedacht wordt aan onderzoek naar onderwaterdrainage, de waterkwaliteit, de relatie stad en platteland en het fokken van specifieke rassen voor het veenweidegebied.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer