Bleker: natuur niet beter af bij I&M

De natuur is volgens EL&I-staatssecretaris Henk Bleker echt het beste af in zijn handen. Hij voelt er helemaal niets voor om natuur te laten opgaan in het ruimtelijke beleid op het departement van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu).

De PvdA had dit voorgesteld uit onvrede over het beleid van Bleker het afgelopen jaar. Bleker vindt dat juist bijvoorbeeld de vogelrichtlijn een eigen afweging vraagt.

In een groot ruimtelijk blok kan het nooit meer zijn dan maar een aspect van de vele afwegingen tegen economische en andere belangen, stelde hij gisteren in de Tweede Kamer.

Geen onderzoek

Hij wil natuurbeheer in de buurt houden van het landbouwbeleid en is niet bereid een onderzoek te laten doen om uit te zoeken of natuur wellicht toch beter af is op het andere departement.

'Het natuurbeleid komt nu ook op een goede manier tot stand. Ik zie geen enkele toegevoegde waarde om het naar Infrastructuur en Milieu te laten gaan. In Groningen vroegen ze gisteren trouwens: 'Maar als natuur naar het andere ministerie gaat, dan gaat u toch wel mee?'

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer