Zuidoord buiten Natura 2000

Polder Zuidoord in de Zuid-Hollandse gemeente Bernisse kan buiten het aanwijzingsbesluit van Natura 200 blijven. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker (EL&I) aan de Tweede Kamer.

De bewindsman reageert op een uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Bernisse. Een aantal fracties vreest dat de uitspraak ertoe leidt dat de polder alsnog wordt ontpolderd. De Kamer heeft onlangs een motie aangenomen om het boerenland juist niet onder water te zetten.

Inpassingsplan

Of het daarbij blijft is de vraag. Provincie Zuid-Holland heeft in oktober 2010 een inpassingsplan opgesteld om Zuidoord te ontpolderen.

Veel bewoners in Zuidland en akkerbouwer Johan van Beek, eigenaar van Zuidoord, hebben bezwaar aangetekend tegen ontpoldering. De Raad van State doet eind deze maand uitspraak.

De keuze is aan de provincie de polder al dan niet mee te nemen in de herijkte EHS. Zuidoord is Deltanatuur, onderdeel van de EHS. Een meerderheid van de Zuid-Hollandse Statenfracties heeft al aangegeven Zuidoord niet te ontpolderen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer