Storm op komst, snelle actie voorkomt schade

Snelle actie voorafgaand aan storm voorkomt veel schade, stelt Interpolis. Verschillende meteorologen melden dat vanaf vandaag westerstorm met (zeer) harde windstoten op komst is. Die houdt in de kustgebieden de hele week aan.

Met een goede www.interpolis.nl/zakelijk/watals/agro/stormschade/default.aspxvoorbereiding is volgens Interpolis veel ellende te voorkomen. Sluit daarom deuren van gebouwen goed af en sla fust en losse onderdelen stormvast op in een beschutte plek of in een schuur.

Maar laat ook schermdoek op een pakket lopen (als het gewas het toelaat) en zet ramen op de ‘stormstand’. Aan de windzijde dicht en aan de luwzijde een kiertje open. Zorg verder voor reparatiesets en een voorraad glas om ruiten te repareren.

Overhangende takken

Verwijder overhangende takken van bomen in de directe omgeving van kassen en gebouwen, controleer de ruiten regelmatig op schade en wacht niet te lang met repareren. Maar denk daarbij altijd voor al aan de persoonlijke veiligheid, stelt Interpolis.

Mocht er toch schade ontstaan, informeer dan zo snel mogelijk de verzekeringsadviseur. Door inzet van experts kan hij bepalen of (provisorische) noodmaatregelen nodig zijn en helpen met herstel.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer