Boer Gijsbert reikt prijzen HHH uit

De prijzen op de Holland Holstein sHow (HHH) werden vorig jaar door staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker uitgereikt. Voor dit jaar heeft de organisatie Boer Gijsbert en zijn Femke, bekend van het tv-programma Boer zoekt Vrouw, weten te strikken.

De HHH-show staat volgende week zaterdag op het programma. In de catalogus staan 350 dieren. Er zijn 250 koeien, waarvan 85 roodbont en de rest zwartbont. Daarnaast brengen de Young Breeders ook nog 100 pinken in competitie voor.

De HHH-show trekt 15 nieuwe deelnemers meer dan vorig jaar. 'We hebben niet specifiek ingezet op de werving van nieuwe leden', zegt voorzitter Hans Puttenstein. 'Schijnbaar spreekt de show aan.'

Defilé vlotter

Om de hele show op een dag goed af te ronden is het programma iets aangepast. Dochtergroepen zijn volgende week in Zwolle niet te bewonderen, mede door de afnemende belangstelling daarvoor van KI-organisaties. Het defilé, de presentatie van de kampioenen, moet ook iets vlotter gaan verlopen.

In september uniformeerde de HHH-vereniging haar showreglement aan die van CRV en de NRM. Maar dat maakt in de praktijk geen verschil, zegt de voorzitter. 'Het gaat er vooral om duidelijkheid voor iedereen te scheppen. Elke organisatie mag daarbij haar eigen veterinaire eisen rond de show regelen. Dat doen wij ook en die blijven zoals ze de laatste jaren ook waren.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer