Kunstwerken rond Fort de Spees

'Een bijzonder project. En een nieuwe invulling van de taken van onze agrarische natuurvereniging.' Zo omschrijft landschapscoördinator Bert van Setten de betrokkenheid van Lingestreek bij Fort De Spees.

Lingestreek in Rhenen gaf vrijdag het startsein voor de uitvoering van project De vergeten Gelderse Grebbelinie De Spees (Betuwestelling). De Spees is gesitueerd rond Opheusden.

In oktober keurde de Plaatselijke Groep (Streekcommissie) het projectplan goed. Het past binnen het Ontwikkelingsplan Leader-West. Van Setten: 'Met dit project vonden we nieuwe geldbronnen. Zodat je niet alleen afhankelijk bent van subsidies voor natuur en landschap.'

Kunstwerken

De leden van Lingestreek leveren een bijdrage.Van Setten: 'We zoeken aansluiting bij de bestaande fiets- en wandelroute Grebbelinie. Daarbij brengen we ook de boom- en fruitteelt in beeld. Op markante plekken langs de route komen kunstwerken. Onze leden zetten de route uit en plaatsen de kunstwerken'.

De Zoelense kunstenares Gerry van der Velden gaat 4 beelden maken in het teken van de Spees.

Weer

 • Donderdag
  11° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
Meer weer