'Greenport-status voor Rivierengebied'

De Gelderse CDA-Statenfractie vindt dat het Rivierengebied de Greenport-status verdient. Dit gebied neemt qua economische betekenis, na het Westland, de tweede plaats in. De regio is echter geen Greenport.

En dat moet veranderen. 'Provincie Gelderland moet dit bij het kabinet bewerkstelligen', geeft het CDA aan. Provinciale Staten kunnen hierover een voorstel van het CDA verwachten.

De aanleiding is dat Noord-Holland Noord vorige week wel die bijzondere positie kreeg. 'Terwijl dit gebied landelijk slechts het derde tuinbouwgebied is. En dus minder economische omzet heeft dan die in het Rivierengebied', vindt het CDA.

Floriade

De tuinbouw in het Rivierengebied heeft een toegevoegde waarde van € 800 miljoen per jaar en levert 30.000 arbeidsplaatsen.

Ondernemers, gemeenten en provincie werken samen aan het verder versterken van de sector. Zo ontstond onder meer het initiatief om de volgende Floriade in het Rivierengebied te organiseren. 'Alle reden dus om de Greenportstatus aan de tuinbouw in het Rivierengebied te verlenen.'

Weer

 • Woensdag
  9° / -3°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  50 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer