Imago ei zit in de lift

Het imago van eieren verbeterde het afgelopen jaar aanzienlijk. Vooral op het punt van gezondheid is een duidelijke verbetering te zien.

Dat blijkt uit onderzoek van Productschap Pluimvee en Eieren in oktober onder 600 vrouwen. In vergelijking met gelijksoortige voedingsmiddelen scoren eieren op gezondheid beter dan een jaar geleden.

Ook noemen vrouwen meer positieve eigenschappen, zoals goede voedingstoffen en bouwstoffen, weinig calorieën en verzadiging. Negatieve associaties over eieren als ongezond voedingsmiddel nemen af. Het percentage vrouwen dat denkt dat eieren het cholesterolgehalte verhoogt, daalde van 48% naar 37%.

Het percentage vrouwen dat (zeer) positief is over eieren steeg van 61% naar 75%. Het percentage vrouwen dat negatief is over eieren daalde van 15% naar 11%.

Consumptie

Vrouwen geven aan vaker eieren te eten dan een half jaar geleden: 39% eet meer dan 1 ei per week en dat was 33%. Van de respondenten eet 22% minder dan 1 ei per week en dat aandeel lag op 27%. Dat er meer eieren worden gegeten, blijkt ook uit de cijfers van de huishoudelijke aankopen. Daar was met een stijging van 3% een duidelijk verschil te zien in vergelijking met de afgelopen jaren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer