Lokale mestverwerking versnellen

Het projectbureau lokale mestverwerking is gestart. Het versnelt de ontwikkeling en realisatie van lokale initiatieven. Deskundigen en expertise van Mestac, Exlan Consultants, Arvalis, LLTB en ZLTO zijn erin gebundeld.

Het projectbureau lokale mestverwerking gaat op zoek naar geschikte locaties om mest te kunnen verwerken. Dit gebeurt samen met initiatiefnemers uit de verschillende regio’s in Zuid-Nederland.

Ook werkt ze businessplannen uit om verschillende projecten daadwerkelijk van de grond te krijgen. Kennis, deskundigheid en samenwerking moet leiden tot versnellen van processen. Eind 2013 wil het bureau samen met lokale initiatiefnemers besluiten hebben genomen over zo’n 30 mestverwerkingslocaties.

Bestaande initiatieven zijn al geïnventariseerd en het projectbureau heeft al een inschatting gemaakt waar het toegevoegde waarde kan leveren.

No cure no pay

Het projectbureau werkt op basis van ‘no cure no pay’. Mestverwerkingsinitiatieven hoeven voorbereidende werkzaamheden van het bureau pas te vergoeden wanneer het voorgestelde plan wordt gerealiseerd.

Voor de financiering van de algemene kosten is een beroep gedaan op de www.lltb.nlLLTB, www.zlto.nlZLTO en de Mestbank.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities ZLTO en LLTB

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer