LTO: ‘Uitstel kooi-ei verkeerd signaal’

Lidstaten die eind van dit jaar nog batterij-eieren produceren, krijgen mogelijk 7 maanden uitstel om over te schakelen naar alternatieve huisvesting. Dat blijkt uit een voorstel van de Europese Commissie.

LTO-vakgroep Pluimveehouderij/NOP pleit voor een gelijk speelveld. Voorzitter Jan Willem Lagerweij is het niet eens met het voorstel voor het uitstel van 7 maanden. Volgens hem moet met het kooiverbod vastgehouden worden aan 1 januari 2012.

Door het verbod op te schuiven worden veehouders, die investeerden in welzijnsvriendelijke huisvesting, fors benadeeld, meldt NOP-secretaris Alex Spieker. 'Veehouders die zich aan de wet houden en hierop anticiperen zouden moeten worden beloond. Het omgekeerde is nu het geval. Dat is een verkeerd signaal.'

Leghennen

Pluimveehouders mogen vanaf 1 januari 2012 in de Europese Unie geen leghennen meer houden in legbatterijen. De kippenhouders in landen die dat nog niet voor elkaar hebben, zoals Polen, Italië en Spanje, krijgen volgens het voorstel van de Europese Commissie tot 31 juli 2012 de tijd om dit alsnog te doen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer