'Vlees is maatschappelijke dienst'

Vlees is een maatschappelijke dienst. Markt en consument zijn de vragende partij en varkenshouders moeten geprikkeld worden om die vraag in te vullen. Dat kan via onderscheidende concepten.

Met dat in haar achterhoofd neemt Annechien ten Have van LTO Varkenshouderij woensdag deel aan een workshop over het nieuwe landbouwbeleid. Maatschappelijke ontwikkelingen moeten een vertaling krijgen naar de markt en aan de overheid de schone taak om die beweging te versnellen, aldus Ten Have in haar www.ltonoord.nl/weblog_AnnechientenHave-Mellema weblog.

De overheid kan maatschappelijk gewenste ontwikkelingen sturen door kansrijke innovaties te ondersteunen. Voorbeelden daarvan zijn meer dierenwelzijn, minder ammoniakuitstoot, een efficiënt gebruik van mineralen, energiebenutting en het verbeteren van de CO2 footprint.

Ten Have: 'Dit rechtvaardigt naar mijn mening voldoende financiële ondersteuning voor de varkenshouderij vanuit het vernieuwde GLB beleid en het nieuwe topsectorenbeleid.' Ten Have daagt varkenshouders uit mee te denken over de invulling hiervan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer