Varken krijgt standbeeld in Merselo

Varkens en varkenshouders worden vrijdag, op de 11e van de 11e, geëerd door de carnavalsvereniging van het Limburgse Merselo.

Bij de oprichting van de carnavalsvereniging, 5 keer 11 jaar geleden, was bijna elke inwoner nog varkenshouder, memoreert vereniging De Zagewetters.

Omdat De Zagewetters nog steeds trots zijn op de varkenshouderij en op varkens stelt de vereniging het 55-jarig jubileum in het teken van de varkenshouderij. Zo krijgen kinderen een lespakket en bezoeken leerlingen van een basisschool een varkensbedrijf.

Standbeeld

De festiviteiten worden afgesloten met de onthulling van een standbeeld van een varken in het centrum van Merselo. De onthulling is om precies 11.11 uur. Daaropvolgend is er een lunch met uitsluitend varkensvleesgerechten.

Weer

 • Woensdag
  9° / -3°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  50 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer