Mooiste Koeien

Voor de 27e keer houden Nieuwe Oogst en CRV de prijsvraag ‘Wat zijn de mooiste koeien’. Ook dit jaar kunt u meedoen aan de exterieurprijsvraag met 4 rubrieken van 4 koeien.

Mooiste+Koeien
© Nieuwe Oogst

De dit jaar te beoordelen dieren zijn afgedrukt in het hart van de bijlage verzonden samen met Nieuwe Oogst 22 oktober 2011. Deelnemen kan digitaal via www.zlto.nl/mooistekoeiendit invulformulier.

Hoe werkt het?

Op de poster met zestien koeien zijn verticaal de rubrieken 1 tot en met 4 samengesteld. Zo vormen de vier dieren die het meest links zijn opgesteld samen rubriek 1.

Iedere rubriek bestaat uit vier koeien aangeduid met de letters A, B, C en D, die per rubriek op volgorde moeten worden gezet op basis van hun exterieur.

Stel, u vindt dat in rubriek 1 koe D de beste is, gevolgd door koe C en vervolgens koe A, terwijl koe B het minst aanspreekt, dan vult u op onderstaande bon de volgende uitslag in voor rubriek 1: D/C/A/B. Op dezelfde wijze moeten ook de rubrieken 2, 3 en 4 worden ingevuld.

Invullen voor

De opgave moet uiterlijk zaterdag 5 november gedaan worden.

Jury

De jury bestaat deze keer uit CRV-inspecteur Jan Weerdenburg en melkveehouder Jacob Wijnker uit het Noord-Hollandse Avenhorn. De jury beoordeelt de koeien ook alleen op basis van de foto. Afstamming en eigenaar van de koeien blijven zowel voor de deelnemers als de jury onbekend.

Over de koeien

Bij de beoordeling is het uitgangspunt dat per rubriek alle 4 koeien ongeveer even oud zijn en in hetzelfde lactatiestadium verkeren. De 4 dieren van rubriek 1 zijn vaarzen. Rubriek 2 bestaat uit tweedekalfs koeien. De roodbonten van rubriek 3 bestaan wederom uit vaarzen, terwijl de dieren in rubriek 4 derdekalfs zijn.

Uitslag

De uitslag, bestaande uit de volgorde en het aantal strafpunten op basis van de moeilijkheidsgraad, wordt opgenomen in Nieuwe Oogst van zaterdag 19 november. De jury geeft daarbij per rubriek een toelichting. Verder worden de gegevens van de koeien en de eigenaren dan bekendgemaakt.

Winnaars

Ook de prijswinnaars staan in Nieuwe Oogst van 19 november. In een speciale bijeenkomst, eind november, worden de prijzen aan de winnaars uitgereikt.

Overige voorwaarden

• Per persoon mag slechts één wedstrijdformulier (of een kopie of het invulformulier op internet) worden ingeleverd.
• Uitgesloten van deelname zijn medewerkers van Nieuwe Oogst, rechtstreeks betrokkenen bij de totstandkoming van de prijsvraag en hun directe familieleden, een en ander ter beoordeling van de redactie.
• De uitslag van de jury is bindend. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer