Warme grond koelt snel af

Boeren en tuinders die rekenden op dikke winst bij de verkoop van warme grond komen steeds vaker van een koude kermis thuis. Warme grond koelt snel af.

Warme+grond+koelt+snel+af
© zlto

De huidige financiële crisis zorgt ervoor dat bestemmingsplannen worden teruggedraaid en bouwprojecten zijn afgeblazen. Diverse boeren en tuinders lopen een goedgevulde jackpot mis.

Arjan van Heerebeek, register taxateur bij ZLTO, lepelt een lange lijst op met ondernemers die de boot op het laatste moment hebben gemist. 'Velen kregen enkele jaren geleden te horen dat hun kavels in aanmerking kwamen voor woningbouw. Sommigen zouden miljoenen euro’s vangen. Maar uiteindelijk zijn deze plannen afgeblazen.'

Krimpregio

Boeren en tuinders met strategisch gelegen grond zullen, zeker in regio’s met bevolkingskrimp, moeten beseffen dat er voorlopig weinig animo is voor hun kavels. 'Projectontwikkelaars krijgen geen geld van de bank om warme grond te kopen', geeft Van Heerebeek aan.

Volgens de taxateur kunnen ze enkel kopen met eigen middelen en daarbij kiezen ze de pareltjes uit de markt. Bovendien zullen ze eerst hun huidige projecten moeten realiseren, voordat ze nieuwe gronden aanschaffen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities ZLTO en LLTB

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer