Ondernemer bepaalt zelf vergroening

'Een herverdeling van Brussels landbouwgeld over de verschillende lidstaten is logisch. Maar ik ben het niet eens met de vergroeningsmaatregelen die landbouwcommissaris Ciolos aan de toeslagen wil verbinden', stelt Esther de Lange.

Ondernemer+bepaalt+zelf+vergroening
©

De Europarlementariër voor het CDA was vanochtend in Ommen één van de sprekers tijdens de drukbezochte dag van LTO Noord Overijssel. Ruim 500 ondernemers kwamen naar manege Schuttert om te luisteren naar 4 sprekers die tijdens het ochtendprogramma ingingen op het centrale thema: grensoverschrijdend ondernemerschap.

De Lange greep de gelegenheid aan om over de pas gelanceerde plannen voor het toekomstig Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) te praten. De politica vindt de vergroeningsmaatregelen te star en is het niet eens met de verplichte gewasrotatie. Net als het feit dat 7% van boerengrond een ecologische bestemming moet krijgen en de regels voor permanent grasland.

Innovatie oplossingen

'U kunt als ondernemer heel goed zelf bepalen welke vergroeningmaatregelen er nodig zijn', hield De Lange haar Overijsselse gehoor voor. 'Zo is ook verduurzaming mogelijk door een ander voerbeleid, via mestvergisting en met luchtwassers. Ik ga me in het Europees Parlement inzetten voor dit soort innovatieve oplossingen.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer