'Tering naar de nering voor EHS'

Provincie Zuid-Holland 'zet de tering naar de nering' als het om de financiering van het beheer van voltooide Ecologische Hoofdstructuur (EHS) gebieden gaat. 'Er zullen creatieve oplossingen moeten worden gezocht.'

Dat antwoordt het provinciebestuur op vragen van Statenlid Bart Brands (PVV) over het akkoord dat de provincies met EL&I-staatssecretaris Henk Bleker sloten over de verdere invulling van de EHS.

'Hoewel het akkoord financieel krap is en het de noodzaak voor stevige keuzes in het natuurbeleid met zich meebrengt, is dit voor de provincie geen financieel onverantwoorde taak', stellen Gedeputeerde Staten.

Uitsmeren

De PVV wil de einddatum van 2018 voor de aanleg van de EHS handhaven. Het provinciebestuur wil die liever uitsmeren tot 2021, zoals in het akkoord is afgesproken.

Verder pleit de partij ervoor het aantal nog aan te kopen hectares te reduceren tot nul. Het provinciebestuur stelt dat aankopen 'noodzakelijk blijven'. Dit om aan de internationale eisen van de EHS te voldoen. De provincie maakt nu een berekening van de kosten voor het verwerven en inrichten van de natuurgebieden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer