%E2%80%98Eerst+verkaveling+rond+N18%E2%80%99
© Nieuwe Oogst

‘Eerst verkaveling rond N18’

Rijkswaterstaat presenteert begin november het Ontwerp-Tracébesluit (OTB) voor een nieuw deel van de N18 tussen Enschede en Groenlo. De LTO-afdelingen maken zich hard voor een goede landbouwstructuur.

In hoofdlijnen is bekend waar de nieuwe N18 komt te liggen. De bestaande weg gaat dwars door de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo. De nieuwe weg loopt om die plaatsen heen.

Via het OTB maakt Rijkswaterstaat de exacte plannen voor aanleg van de nieuwe weg bekend. Rijkswaterstaat is al volop bezig met aankoop van gronden rondom het toekomstige wegtracé. Er vertrokken al enkele agrarische bedrijven naar elders.

Optimale

De plaatselijke LTO-afdelingen spannen zich in voor een optimale landbouwstructuur na realisatie van de nieuwe weg.

'De aanleg van de nieuwe weg gaat gepaard met natuurcompensatie. Volgens ons moet je eerst kijken, hoe je voor de landbouw tot een optimale verkaveling kunt komen, voordat de natuurdoelstelling wordt ingevuld', zegt Herman Wichers Schreur van LTO Noord- afdeling Haaksbergen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer