%27Meer+geweid+op+Groninger+kwelders%27
©

'Meer geweid op Groninger kwelders'

De interesse voor het weiden op de Noord-Groningse kwelders neemt toe. Dat merkt akkerbouwer Remt Meijer in Kloosterburen. 'Eerder hield ik het hek stijf dicht, nu durf ik hem open te zetten.'

Boeren van Vereniging van Oevereigenaren, Natuurmonumenten en het Groninger Landschap begonnen in juni met het achterstallige onderhoud van ruim 1750 hectare kwelders tussen Lauwersoog en Nieuwe Statenzijl. De initiatiefnemers houden vandaag een open dag

Gronddumpers

Het www.kwelderherstelgroningen.nl/herstel liep door de natte zomer wat vertraging op, beaamt Meijer. Hij is lid van de Vereniging van Oevereigenaren. 'Gronddumpers konden het gebied niet in door hoogtijwater. We hebben de werkzaamheden daarom wat verschoven.'

Het project moet 1 januari 2013 zijn afgerond. 'Er moet nog veel gebeuren. We kunnen volgend jaar eerder starten. We hebben de goedkeuring van het Flora en Faunafonds om in het broedseizoen door te werken.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer