Megastallendebat Overijssel moet over

Het debat over het burgerinitiatief van stichting Vroomshoop en Omstreken een Mesthoop? (VROM?) over megastallen wordt zo snel mogelijk overgedaan. Dat heeft provincie Overijssel vandaag besloten.

Stichting VROM? diende in 2008 het burgerinitiatief over megastallen in. De stichting keert zich tegen de vestiging van megastallen in de buurt van Vroomshoop.

Handtekeningen

De stichting verzamelde 7086 handtekeningen, ruim meer dan de 1500 die nodig zijn om een onderwerp op de agenda van Provinciale Staten te krijgen. Met het burgerinitiatief wil de stichting bereiken dat het provinciale reconstructieplan op het punt van de megastallen wordt gewijzigd.

Rechter

Na de eerdere behandeling door Provinciale Staten stapte de stichting naar de rechter. VROM? was ontevreden over de manier waarop de Staten het burgerinitiatief behandelde. De rechter oordeelde deze zomer dat het debat niet volgens de regels van de provincie is verlopen.

De provinciale politiek gaf vandaag tijdens een commissievergadering toe dat dat onjuist was. Daarom moet het debat over en wordt dit keer wel het voorstel van de burgers besproken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer