LTO wil GLB-vizier op actieve boer

Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB ) moet zich voluit richten op de actieve boeren. 'Die dynamiek moeten we erin zien te houden', benadrukt LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat.

Hij vindt het nu onvoldoende duidelijk wat Europese Unie-commissaris Dacian Ciolos bedoelt met zijn marktmaatregelen. 'Meer aandacht voor risicobeheer is nodig.'

Ciolos presenteerde vandaag zijn plannen voor het nieuwe GLB. 'Die moeten bovendien voldoende mogelijkheden bieden om de gevolgen van onverwachte crisissen en weercalamiteiten op te vangen', stelt Maat in zijn lto.nl/nl/25222801-Actueel.html?path=10749172reactie.

Platteland

LTO voorspelt dat GLB-bezuinigingen ook negatief doorwerken op het hele platteland. 'Het kabinet heeft de kans om via dat GLB in ieder geval voor enig economisch houvast te zorgen. Blijf inzetten op een sterk GLB, dat is ons devies', geeft Maat aan.

Hij vraagt de commissaris daarom nadrukkelijk in te zetten op voldoende budget voor het plattelandsbeleid. 'Europa budgetteert hiervoor € 14,5 miljard per jaar, maar het is nog niet duidelijk hoeveel Nederland daarvan krijgt.'

• Klik voor videogesprek met Maat lto.nl/nl/25222801-Actueel.html?path=10749125hier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer