De Lange: aan de bak voor beter GLB

De plannen die Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos vandaag presenteerde, zijn veel te star en bieden Nederlandse boeren te weinig perspectief. Dat vindt CDA-Europarlementariër Esther de Lange.

Nederland moet volgens De Lange in het geweer klimmen om het toekomstig Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) nog te verbeteren. De Lange stelt dat te veel vanuit de Europese Commissie wordt opgelegd.

Boeren komen enkel in aanmerking voor aanvullende vergroeningsbetalingen, als zij minimaal 3 gewassen verbouwen. Maar ook permanent grasland onderhouden en een bepaald percentage van het landbouwareaal bestemmen voor ecologische doeleinden.

Sovjetplanning

Boeren zijn in de ogen van De Lange ondernemers en die kunnen zelf uitstekend bepalen wat ze willen verbouwen. 'Daar hebben we geen sovjetplanning van de Europese Commissie voor nodig. De voorstellen van de commissie zijn ouderwets en stimuleren modern ondernemerschap nauwelijks.'

'Wat mij betreft zetten we de komende periode vol in op innovatie en duurzaamheid. Nederlandse innovatieve boeren krijgen zo ook een plaats binnen het nieuwe beleid', stelt De Lange. 'Ciolos moet nog flink aan de bak om zijn plannen door het Europees Parlement te krijgen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer