WNF: gevaar Braziliaanse Boswet blijft

Braziliaanse boeren ondervinden op de lange termijn schade van de nieuwe Boswet. Dat meldt het Wereld Natuurfonds (WNF) op basis van onderzoek.

De nieuwe boswet zou nodig zijn om verdere economische ontwikkeling door de aanleg van landbouwgronden in Brazilië mogelijk te maken. Onderzoek van het WNF toont echter aan dat het mogelijk is die groei in Brazilië te realiseren zonder daarvoor te ontbossen.

Met die uitkomsten wil de organisatie de Senaatscommissies op andere gedachten brengen. Zo toont onderzoek aan dat boeren, die meestal voorstander zijn van de wet, de gevolgen aan den lijve ondervinden. De grootschalige ontbossing leidt tot aantasting van de waterkwaliteit en bodemvruchtbaarheid.

CO2-uitstoot

De verwachting is volgens het WNF dat de nieuwe Boswet ertoe leidt dat nog eens 80 miljoen hectare natuur in Brazilië plaats moet maken voor landbouwgebied. Verder berekende de organisatie dat de nieuwe wet 25 miljard ton extra CO2-uitstoot oplevert.

WNF probeert samen met andere maatschappelijke en natuurbeschermingsorganisaties invloedrijke personen te informeren over de consequenties van de wet. Zo nam de Nationale Conferentie van Braziliaanse Bisschoppen onlangs afstand van de nieuwe Boswet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer