Onduidelijkheid onwel worden bewoners

Er is nog veel onbekend over het onwel worden van omwonenden aan de Maasdijk in 's-Gravenzande afgelopen zaterdag. Dat stelt LTO Noord Glaskracht-afdeling Westland, nadat er geruchten in de pers verschenen over aanraking met bestrijdingsmiddel Decis.

'Heel vervelend voor de tuinders aan die weg. Iedereen kijkt nu hun kant op', zegt Jos van der Knaap van LTO Noord Glaskracht-afdeling Westland. 'Er is nog niet aangetoond dat het middel ermee te maken heeft. Er zijn zelfs geen metingen verricht zaterdagavond.'

Een tiental bewoners aan de Maasdijk werd zaterdag onwel en werd onderzocht door personeel van de ambulancedienst. De weg werd tijdelijk afgesloten voor verkeer. Niemand hield er blijvende klachten aan over.

Milieupolitie

Het is nu afwachten wat de uitkomst is van het onderzoek door milieupolitie Haaglanden, stelt LTO Noord Glaskracht. Van der Knaap: 'Aan insinuaties heeft nu niemand iets'.

De afdelingsvoorzitter nam gisteravond contact op met een bloemenkweker die de bewuste avond een bestrijdingsmiddel inzette. 'Het is een legaal middel dat op de juiste wijze is toegepast', weet de bestuurder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer