Green Deal biobased park Westland

Gemeente Westland, LTO Noord Westland en Productschap Tuinbouw sloten gisteren een Green Deal met het kabinet over een biobased park. Hier worden plantenresten uit de tuinbouw verwerkt tot bron van waardevolle stoffen.

In totaal sloot het kabinet maandag 59 Green Deals met een groot aantal maatschappelijke partijen. De tuinbouw neemt deel met de biobased economy, champostverwerking tot duurzame energie en 4 projecten uit Kas als Energiebron.

Op het beoogde boibased park vindt inzameling plaats van plantaardig restmateriaal uit de tuinbouw en GFT-afval uit Westland en omliggende gemeenten.

Waardevolle stoffen

Het plantenafval kan een bron van waardevolle stoffen (vezels, biociden, vruchtensappen) en energiebron (groen gas) zijn. Deze omzetting zorgt ervoor dat plantaardig restmateriaal geen kostenpost meer is, maar op termijn voor inkomsten zorgt.

De biobased economy is gebaseerd op hernieuwbare en duurzame grondstoffen, die de huidige fossiele grondstoffen vervangen. Dit is 1 van de thema’s waarin de tuinbouw via Productschap Tuinbouw investeert.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer