Wilhelmina+358+wint+weer+in+Hoornaar
© Nieuwe Oogst

Wilhelmina 358 wint weer in Hoornaar

Wilhelmina 358 van Teus van Dijk uit Giessenburg greep zaterdag voor het 3e jaar op rij de hoogste eer bij de fokveedag Hoornaar. De Juror-dochter stond er super voor en werd algemeen kampioene. De titel voor de beste bedrijfscollectie ging nipt aan de neus van Van Dijk voorbij. Die prooi was voor Nico Bons uit Ottoland.

De 10-jarige Juror-telg van Van Dijk toonde zich in een beste conditie. Haar sterke en diepe frame, super kwaliteitsuier en sterke beenwerk waren te veel voor de concurrentie. Bij de oudere koeien pakte Van Dijk ook de reserve-titel met Derrie-dochter Wilhelmina 384

Middenklasse

In de middenklasse zwartbont pakte Nico Bons een dubbelslag. Kampioene werd Gibson-telg Aaltje 69. Zij versloeg de vorige jaar als vaars al zo succesvolle Blitz-dochter Dikkie 161. Aaltje 69 is completer en in de afwerking correcter. De Blitz van Bons is groot, lang en showt geweldig, maar op bijvoorbeeld haar speenplaatsing is nog wel wat aan te merken.
Bij de vaarzen ging de titel naar Wout de Bruin met Cobi 72 (v. Aurora Ormsby). Zij bleef R Superfly, een Pronto-telg van Jan Kolff uit Wourdrichem, voor.

Roodbont

Bij roodbont oud pakte Gasthuis Konvoy Suzanne van Arie en Jeroen van Buuren uit Leerbroek de titel. Reserve-kampioen werd Neeltje 13 van Teunis Timmer en Ab van Dijk uit Noordeloos. Bij de jonge koeien was de hoogste eer voor Annie 105 (v. Cogent Retinue) van Pelikaan uit Meerkerk. Arie van der Wel uit Hoogblokland pakte met Horst Nathan-dochter Welland Dina 73 de reserve-titel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer