Schenk%3A+%27Aan+de+slag%27
© Nieuwe Oogst

Schenk: 'Aan de slag'

'Zonder verplichtingen voor veehouders gaan we het niet redden. Ondernemer moeten echt aan de slag op hun bedrijf', zegt LTO-Noord-voorzitter Siem Jan Schenk in zijn commentaar op het nieuwe mestbeleid.

Het nieuwe mestbeleid heeft al heel wat kwalificaties meegekregen: historische verandering, doorbraak, helderheid, trendbreuk en dergelijke. 'Laat ik het zo zeggen', zegt Schenk in deze vimeo.com/couchmode/nieuwsgrazer/videos/sort:newest/29856745 videoreportage van Co Scholten en in zijn column in Nieuwe Oogst: er komt een andere vorm van ontwikkelingsruimte voor veehouderijbedrijven, zicht op nieuw perspectief en continuïteit en het draait straks nog meer om het ondernemerschap van de veehouder.'.

Schenk zegt dat de veehouderij 'een probleem dat al te lang schadelijk is geweest voor ons imago' structureel gaat oplossen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer