Oostvaardersplassen in de bioscoop

Er komt een bioscoopfilm over natuurgebied de Oostvaardersplassen. De komende 2 jaar maken diverse, specialistische, filmploegen in het natuurgebied opnamen. Het is het eerste natuurgebied in Nederland dat inspireert tot een dergelijk groot filmproject.

De film moet in 2014 in de bioscoop te zien zijn, meldt Staatsbosbeheer. Ook worden televisieopnamen gemaakt. De ambitie van de makers is om een spraakmakende bioscoopfilm te realiseren die kan wedijveren met soortgelijke buitenlandse producties.

Ecoloog, fotograaf en cameraman Ruben Smit is onderdeel van het camerateam. Hij speelt een belangrijke rol in de samenstelling van de film. De regie is in handen van Mark Verkerk en voor de productie tekent EMS FILMS, in de persoon van Ton Okkerse.

Verbazen

Boswachter Hans Breeveld van Staatsbosbeheer voelt zich vaak bevoorrecht om in de Oostvaardersplassen te werken. 'Ik kan dagelijks het gebied van dichtbij meemaken en me ieder seizoen weer verbazen.'

'Door de www.oostvaardersplassendefilm.nl film kan straks iedereen meekijken en zich hopelijk verwonderen over de steeds terugkerende wonderlijke processen in de natuur’, geeft hij aan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer