Half jaar cel voor directeur Schaap

De directeur van exportbedrijf Schaap moet als het aan de rechtbank in Leeuwarden ligt, 6 maanden de cel in wegens fraude met exportrunderen.

De rechter legde hem een jaar cel op, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een boete van € 10.000 betalen. Zijn bedrijf moet nog eens € 125.000 betalen.

Schaap werd deels vrijgesproken, omdat de directeur mogelijk niet wist dat een werknemer via fraude zijn eigen fouten wilde verbergen. De werknemer kreeg een taakstraf van 240 uur. Een andere medewerker kreeg 180 uur werkstraf. Het bedrijf, de directeur en een medewerker gaan in hoger beroep.

Dierenarts

Een dierenarts uit het Friese Wommels kreeg voor zijn aandeel een half jaar cel opgelegd. De arts gebruikte bloedmonsters van gezonde koeien om gezondheidscertificaten te krijgen voor met blauwtong besmette runderen of runderen die eerder blauwtong hadden.

Het vee werd vanaf eind 2007 tot begin 2008 onder meer geëxporteerd naar Rusland, Slowakije en Roemenie. Het bedrijf Bles werd in dezelfde zaak vrijgesproken. De directeur van exportbedrijf Dekker ging vrijuit. De rechter legde zijn bedrijf wel een boete van € 25.000 op.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer