Lemken groeit in diepte en breedte

De omzet bij machinefabrikant Lemken groeit naar verwachting van € 203 miljoen vorig jaar naar € 240 miljoen dit jaar.

Lemken+groeit+in+diepte+en+breedte
© Hendrik Begeman

Ploegen zijn belangrijk voor de omzet, maar in toenemende mate is Lemken ook actief met zaaimachines en veldspuiten. In aantal machines gerekend heeft het bedrijf de geplande 11.000 eenheden naar boven bijgesteld op 14.000 stuks.

Het exportaandeel is in 10 jaar tijd gestegen van ongeveer 40% naar bijna 70% op dit moment. De grootste exportmarkt voor Lemken is Frankrijk met 12% van de omzet. Nederland is goed voor 2%.

Ploegen

Veel Nederlanders associëren Lemken vooral met de ploegen. Dat is niet verwonderlijk, want zo’n 60% van de hier verkochte machines zijn ploegen, goed voor een marktaandeel van tegen de 40%.

In aantallen blijven ploegen voor de machinefabrikant belangrijk. Maar zijn assortiment is breder geworden met zaaimachines, veldspuiten en dergelijke. Op dit moment dragen de ploegen bij de fabrikant maar voor ruim een kwart bij aan de omzet.

Vorenpakker

In november introduceert Lemken op de Agritechnica in Hannover de FlexPack, een aan de ploeg geïntegreerde vorenpakker voor de lichte grond. De bevestiging doet denken aan een ploegriemensnijder. De vorenpakker past aan gedragen en half gedragen ploegen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer