VROM controleert grondopslag

De Inspectiedienst van het ministerie van VROM organiseert in november een Actiemaand grondopslag waarin samen met gemeenten en politie een groot aantal extra controles worden uitgevoerd.

De aanleiding hiervoor is de constatering door VROM dat veel bedrijven en gemeenten gronddepots hebben waar zij grond van onbekende kwaliteit samenvoegen zonder dat zij daarvoor bevoegd zijn. Dat blijkt uit het rapport ‘Grond-op-hopen’.

Als VROM in november overtredingen ontdekt, zal bestuursrechtelijk worden opgetreden. Bovendien wordt er proces verbaal opgemaakt. Samenvoeging zonder de juiste erkenning is een overtreding van de Regeling Bodemkwaliteit.

Grondverzet

In Nederland komen bij allerlei werkzaamheden, zoals bouwen, wegenaanleg, natuurontwikkeling en bodemsaneringen, grote hoeveelheden grond vrij die niet direct verwerkt kunnen worden.

Die grond wordt tijdelijk opgeslagen tot zij elders kan worden afgezet. Op de opslaglocaties worden vaak partijen grond bij elkaar gevoegd. Dat moet zorgvuldig gebeuren om de kans op ongewenste verspreiding van verontreinigde grond te beperken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer