Gezonde Kas dringt middelengebruik terug

Met project Gezonde Kas willen 10 onderzoeksinstellingen en 22 bedrijven in de Duits-Nederlandse grensregio het gewasbeschermingsmiddelengebruik in de glastuinbouw terugdringen.

Met een combinatie van hoogstaande monitortechnieken wil het project in een vroeg stadium, veelal nog voor het symptoomstadium, ziekten herkennen. Telers pakken daardoor de bestrijding doelgericht en alleen daar waar het nodig is aan.

Hierdoor vermindert het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen in de glastuinbouw, aldus de initiatiefnemers, en verbetert het imago van de sector. In wat voor mate het middelengebruik wordt teruggedrongen, is nog niet duidelijk.

Kosten

De kosten van Gezonde Kas bedragen € 10 miljoen. De Europese Unie en de Nederlandse en Duitse overheid nemen hiervan 70% voor hun rekening. De rest wordt betaald door de 22 bedrijven die aan het project deelnemen. Teeltbedrijven zijn hierbij niet betrokken.

Gezonde Kas richt zich op de potplanten- en tomatenteelt. In 2015 moet het project, dat vandaag in het Duitse Kranenburg werd gepresenteerd, zijn afgerond.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer