Veel reacties op Nieuw Amstel Oost

Gemeente Nieuwkoop heeft 88 reacties ontvangen op de inrichtingsvisie voor het beoogde nieuwe glastuinbouwgebied Nieuw Amstel Oost.

Alle reacties worden nu door de gemeente bekeken en gegroepeerd. Het college van B & W neemt deze mee in haar standpunt over de inrichtingsvisie. De gemeenteraad neemt in december een besluit.

De inrichtingsvisie Nieuw Amstel Oost beschrijft 3 varianten van de nieuwe locatie met een oppervlakte van circa 127 hectare netto glas. Alle varianten hebben ruimschoots aandacht voor landschappelijke inpassing.

Kavelgrootte

De kavelgrootte varieert van 4 tot 14 hectare, afhankelijk van de inrichtingsvariant. De inrichtingsvisie is opgesteld door het Ondernemerscollectief met daarin lokale ondernemers, de gemeente en de Rabobank.

In september kwam de bewonersbelangengroep Bewoners Belangen Nieuw Amstel Oost met een alternatief inrichtingsplan. Het college betrekt ook dit andere plan in haar besluitvorming.

Verzet

De bewoners verzetten zich tegen plannen voor een nieuwe grote glastuinbouwlocatie in hun gemeente. Zij pleiten voor vervanging van verspreid glas en aansluiting van nieuwbouw bij Nieuw Amstel West.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer