Uitvlieggat Oost-Aziatische boktor in Delft

Een uitvlieggat van de Oost-Aziatische boktor is gevonden in een esdoorn in de tuin van een particulier aan de rand van Delft. Dat meldt de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA).

De besmette boom is voor onderzoek uit de tuin verwijderd. Hij is afkomstig uit een besmette partij die in 2007 uit China is geïmporteerd, geeft de nVWA aan.

De autoriteit inspecteert vanaf 20 september in een straal van 100 meter om de esdoorn loofbomen en struiken op tekenen van deze boktor. Het gaat om ongeveer 150 particuliere tuinen en openbaar groen.

Bufferzone

Als er geen aanwijzingen van andere Oost-Aziatische boktorren worden gevonden, zijn geen verdere maatregelen nodig in deze straal van 100 meter. Het ministerie van EL&I stelde een bufferzone in een straal van 2 kilometer om de esdoorn in.

Bedrijven binnen deze bufferzone mogen geen voor aantasting door de boktor gevoelige planten en bomen in de handel brengen. Eerst moet er een intensieve inspectie worden uitgevoerd op aanwezigheid van de boktor. Het gaat om slechts enkele bedrijven, weet de nVWA.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer