Partijen Chemie-Pack verhalen samen schade

De overheid verhaalt de kosten als gevolg van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk op het bedrijf. De verhalende partijen trekken daarbij samen op, geeft het minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie aan.

Het departement beschouwt Chemie-Pack als de verantwoordelijke partij voor de ontstane schade. Het bedrijf moet daarom de kosten die uit de ramp voortkomen vergoeden. Dat schrijft Opstelten vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Zijn ministerie draagt de kosten voor de inzet van het kantoor van de landsadvocaat. De afgelopen maanden voerden gemeente Moerdijk, waterschap Brabantse Delta, provincie Noord-Brabant, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en de rijksoverheid gesprekken over de financiële schadeafhandeling.

Onwenselijk

Om alle kosten geheel te dekken, zouden zij aanzienlijke tariefstijgingen in bijvoorbeeld in de watersysteemheffing en onroerendezaakbelasting (OZB) moeten doorvoeren. Dat is voor alle partijen onwenselijk, geeft de bewindsman aan.

Samen met collega Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) stelt Opstelten gemeente Moerdijk eenmalig een bedrag van € 3,5 miljoen ter beschikking. Dat gebeurt vanwege de beperkte dekkingskracht van de relatief kleine gemeente en de grote financiële opgave.

Waterschap Brabantse Delta ontvangt van staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) eveneens een eenmalige bijdrage van € 5,25 miljoen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer